14.10.2014

Palvelut

Klassinen hieronta

Hieronta on aina asiakkaan tarpeista lähtevä prosessi, jolla pyritään saavuttamaan optimaalinen hoitotulos. Hieronta muodostuu erilaisista otteista. Eri otteita yhdistelemällä saadaan tarkoituksenmukainen, yksilöllinen hierontakokonaisuus. Klassisessa hieronnassa käytetään viittä  hieronnan perusotetta:

 • Sivelyä
 • Hankausta
 • Pusertelua
 • Taputusta
 • Tärisytystä

Runsas otevalikoima ja otteiden monipuolinen soveltaminen tekee jokaisesta hierojasta yksilön. Ammattitaitoinen hieroja ottaa aina asiakkaan tarpeet huomioon ja luo hieronnasta miellyttävän vuorovaikutustapahtuman.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta perustuu pitkälti klassisen hieronnan perusteisiin. Urheiluhieronnassa kuitenkin keskitytään ja otetaan huomioon urheilijan kulloisenkin harjoitustilan, lajivaatimukset, harjoituskauden ja harjoitusohjelman.
Urheiluhieronnassa keskitytään useasti asiakkaan ongelmakohtiin jotka eivät välttämättä ole urheiluperäisiä. Näin ollen ns. urheiluhieronta sopii yhtähyvin niin työssäkäyville, ikääntyneille kuin urheilijoillekin.

Urheiluhieronnassa tarvitaan tietämystä erilaisten urheilulajien vaatimuksista ja mahdollisista ongelma-alueista.

Oulun Hierontakeskuksen hierojilla on laaja tuntemus eri urheilulajeista kuten:

 • Amerikkalainen jalkapallo
 • Jääkiekko
 • Salibandy
 • Cross Fit
 • Kuntosali
 • Potkunyrkkeily
 • Golf
 • Alppihiihto

Urheiluhieronnassa käytettävä otevalikoima on klassista hierontaa laajempi. Klassisen hieronnan perusotteiden lisäksi käytössä on useita poikittaisiahierontaotteita. Huomioitavaa on että poikittaisethierontaotteet ovat aina voimakkaasti lihasta muokkaavia.

Kinesioteippaus

KT TAPE logoKinesioteippaus on 1970-luvulla japanilaisen kiropraktikko Kenzo Kasen luoma tekniikka jolla voidaan saavuttaa helpotusta lukuisiin erilaisiin kiputiloihin. Kenzo Kase oli kehittämässä alkuperäistä kinesioteippiä jolla pyritään simuloimaan ihmisen ihon elastisuutta ja käyttäytymistä. Kinesioteippausta voidaan käyttää laajalti erilaisiin tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin. Tyypillisiä käyttöalueita ovat mm. Akillesjänteen ongelmat, juoksijan polvi, golf- ja tenniskyynärpää, selkäkivut sekä erilaiset olkanivelongelmat.

Kinesioteippi on 100% puuvillaa, yleensä allergisoimaton eikä liimapinta sisällä lateksia. Tästä syystä teippaus on soveltuva lähes kaikille ihmisille (ja eläimille). Teippaus kestää useita päiviä eikä estä suihkussa ja saunassa käyntiä.

LPG Endermosport – Fascia eli lihaskalvokäsittely urheilijoille

LPG Sport -hoitojen avulla voidaan ennaltaehkäistä vammojen syntymistä, lihasten saadessa hoitokertojen myötä lisää elastisuutta ja rentoutta.
LPG Sport -alipainehieronta mahdollistaa kudoksen nostamisen käsiteltäessä luusta poispäin, päinvastoin kuin manuaalisessa terapiassa, jossa kudosta väistämättä painetaan käsiteltäessä luuta vasten. Tekniikan ansiosta kudokseen ei aiheudu mikrovaurioita, ja harjoittelu jopa samana päivänä on mahdollista turvallisesti. Hoidon ansiosta suorituksen jälkeinen palautuminen saadaan nopeutumaan jopa 30 %. Lihaskipuja ilmenee rasituksen jälkeen LPG-hoidon ansiosta vähemmän, koska maitohappojen poistuminen kudoksesta on 6 kertaa nopeampaa. LPG-tekniikka vähentää jäykkyyttä nivelten ympärillä. Se venyttää ja mobilisoi fasciaa/ jännettä /lihaksia kivuttomasti.