17.11.2015

LPG-hoidot

MIKÄ ON LPG?LPG_logo

LPG-menetelmän on kehittänyt ranskalainen Louis Guitay vuonna 1986. Kyseessä on imurullausmenetelmä, jota ensin käytettiin arpien ja palovammojen jälkitilojen hoitoon. Suomalaisista lääkäreistä LPG-hoito on tutuin plastiikkakirurgeille, joilla on kokemusta myös hoitomuodon käytötä esteettisellä puolella rasvakudosten mobilisoinnissa ja etenkin arpikudosongelmien hoidossa. Hoitoa on Suomessakin käytetty lähinnä yksityisen terveydenhuollon puolella plastiikkakirurgien vastaanottojen yhteydessä ja fysioterapialaitoksissa.

Laitteen toimintatapaa voidaan säädellä rullien pyörimissuunnan, pyörimisnopeuden, imutehon ja tauotusten suhteen. LPG on turvallinen ja luonnonmukainen mekaaniseen vaikutustapaan perustuva hoitotekniikka, jolla vaikutetaan pehmytkudoksiin, aineenvaihduntaan, hormonitoimintaan ja hermostoon.

9839182_orig

Maailmalla yleinen hoitomuoto

LPG hoitomuotona on maailmalla yleinen ja sillä on vakiintunut paikkansa eräänlaisena lihas ja sidekudoshieronnan muotona, joka voi vaikuttaa myös erinlaisissa turvotustilanteissa ja lymfakierron häiriöissä. Hoitoa käytetään urheilijoilla helpottamaan lihasten toipumista kovasta rasituksesta (mm. MM-pyöräilijöillä). Sitä käytetään erilaisissa pehmytkudoskipuoireissa ja insertiittikivuissa (mm. tennis- ja golfkyynärpääoireet). Nykyään maailmalla suoritetaan päivittäin yli 100 000 hoitokertaa urheilun, terapian, kauneuden ja hyvinvoinnin alueella.  LPG:n vaikutuksesta on hyvien käytännön kokemusten lisäksi myös tieteellistä näyttöä.

LPG-hoidot

LPG SPORT 

LPG Sport -h4536587_origoitojen avulla voidaan ennaltaehkäistä vammojen syntymistä, lihasten saadessa hoitokertojen myötä lisää elastisuutta ja rentoutta. LPG Sport -alipainehieronta mahdollistaa kudoksen nostamisen käsiteltäessä luusta poispäin, päinvastoin kuin manuaalisessa terapiassa, jossa kudosta väistämättä painetaan käsiteltäessä luuta vasten. Tekniikan ansiosta kudokseen ei aiheudu mikrovaurioita, ja harjoittelu jopa samana päivänä on mahdollista turvallisesti. Hoidon ansiosta suorituksen jälkeinen palautuminen saadaan nopeutumaan jopa 30 %. Lihaskipuja ilmenee rasituksen jälkeen LPG-hoidon ansiosta vähemmän, koska maitohappojen poistuminen kudoksesta on 6 kertaa nopeampaa. LPG-tekniikka vähentää jäykkyyttä nivelten ympärillä. Se venyttää ja mobilisoi fasciaa/ jännettä /lihaksia kivuttomasti.

Urheiluvamman paraneminen nopeutuu huomattavasti, kun paikallishoito vamma-alueelle aloitetaan mahdollisimman nopeasti vamman syntymisen jälkeen. Turvotus vähenee, kipu lievittyy ja arpikudoksen syntymistä ehkäistään. Revähdysvamman on todettu parantuneen jopa 9 vuorokauden kuluessa LPG-hoitojen avulla. LPG hoitoa käytetään myös valmistavana hoitona ennen suoritusta, esim. vanhalle arpikudosalueelle. Muutaman minuutin hoito ennen suoritusta valmistaa lihaksia ja ennaltaehkäisee uuden vamman syntyä. LPG-hoitoja käyttävät MM-tason urheilijat eripuolilla maailmaa.

LPG SPORT -HOITO:

 • hoitaa lihaskipuja, jotka ilmaantuvat useita päiviä rasituksen jälkeen
 • vähentää lihasten jäykkyyttä, joka voi olla seurauksena liikunnasta ja nivelongelmista
 • 
lämmittää lihakset ennen liikuntasuoritusta
 • 
palauttaa lihakset liikuntasuorituksen jälkeen
 • 
nopeuttaa revähtäneen, krampanneen ja myös muulla tavoin vaurioituneen lihaksen paranemista, estäen näin arpikudoksen syntymistä LPG-terapian ansiosta lihakset palautuvat nopeammin rasituksesta ja mahdollistavat tehokkaamman harjoittelun

Urheilijoille suosittelemme LPG + hieronta yhdistelmähoitoja! 

LPG HEALTH

Hoito perustuu Mecanical transduction (mekaaninen siirtyminen) -ilmiöön. Hoidolla on voimakas paikallinen ja pinnallinen vaikutus, mutta sen vaikutus etenee aina myös käsiteltävää aluetta syvemmälle ja laajemmalle lihaskalvojen ja hermojen välityksellä. Hoidon vaikutuksia ovat mm. veren- ja nestekierron vilkastuminen, aineenvaihdunnan kiihtyminen ja kuona-aineiden poistuminen. Hoidon vaikutuksesta turvotus vähenee, ja tulehdusoireet lievittyvät.

LPG-HOITO:

 • Pehmytkudosvammat
  • revähdykset, krampit, nyrjähdykset, ylirasitusvammat, iskuvammat
 • Verenkiertohäiriöt
 • Turvotusongelmat
 • Palovammat
 • Iho-ongelmat
 • Rasvaimua ennen ja jälkeen
 • Leikkausten jälkihoito
 • Vanhat arvet
 • Lihaskireys
 • Stressi, uniongelmat
 • Fibromyalgia

Varaa aikasi LPG-hoitoon:

Askarruttaako jokin vai haluaisitko kysyä lisää LPG-hoidoista?
Autamme ja kerromme mielellään lisää, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Jos haluat varata ajan suoraan hoitoon, onnistuu se kätevästi nettiajanvarauksestamme.

plexi-test1