Ville Nevala

Koulutettu hieroja
040 717 2830
Toivoniementie 5

Ville Nevala on suorittanut koulutetun hierojan tutkinnon ja perehtynyt opinnoissaan myös faskia- ja triggerpistekäsittelyyn, MET-venyttelytekniikoihin, nivelten mobilisointiin sekä kehon nestekierron edistämiseen. Klassisen hieronnan lisäksi hän yhdistää näitä käsittelytekniikoita asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Villen monipuolinen urheilutausta takaa ymmärryksen eri lajien aiheuttamista rasituksista, lihaskireyksistä ja urheiluvammoista. Myös toimistotyöntekijälle tuttujen vaivojen, kuten päänsäryn, niskajumien, puutuvien käsien ja alaselkäkipujen hoito kuuluvat Villen vahvaan osaamiseen. Hän antaa tarvittaessa myös yksilökohtaisia kehonhuolto-ohjeita venyttelyyn, liikkuvuusharjoitteluun, lepoon ja työergonomiaan liittyen.

Faskialla tarkoitetaan sidekudosverkostoa, joka ympäröi ja suojaa kaikkia lihaksia, jänteitä, niveliä sekä sisäelimiä ja yhdistää kehomme eri osat toisiinsa. Kireät faskiat voivat ilmetä lihaskireyksinä, kolotuksina, päänsärkynä tai heikentyneenä liikkuvuutena. Faskiakäsittely parantaa faskioiden aineenvaihduntaa, poistaa niistä kiinnikkeitä ja rentouttaa lihaksia. Käsittelytekniikka on kivuton ja miellyttävä ja klassiseen hierontaan yhdistettynä tehokas keino poistaa lihaskireyksiä, lievittää kipua sekä parantaa liikkuvuutta.

Triggerpisteillä tarkoitetaan lihaskudokseen tai lihakseen liittyvään faskiaan muodostuneita pieniä kireitä ja joskus kipeitäkin kohtia. Triggerpistekäsittelyssä lihaksista etsitään tunnustelemalla kireitä kohtia, joita painetaan hetki sormella, kunnes lihas alkaa rentoutua. Yleisin syy triggerpisteiden muodostumiseen on ylirasitus. Oikein tehtynä triggerpistekäsittely ei ole kivuliasta, vaan lihaksia rentouttava tekniikka, joka helpottaa kiputiloja.

MET-venyttelyssä hieroja tekee passiivisia lihasvenytyksiä asiakkaalle. Passiiviset venytykset ovat hierojan tekemiä venytyksiä lihaksille ja lihasryhmille asiakkaan puolesta. Tällä tekniikalla saadaan hieronnan päätteeksi lisättyä nivelten liikkuvuutta, rentoutettua lihaksia ja parannettua lihasten aineenvaihduntaa.

Villen vapaat hieronta-ajat löydät TÄÄLTÄ